Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 23 november 2021

D66 Leiderdorp presenteert advies kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022

D66 Leiderdorp presenteert haar advies kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Lijsttrekker Jeroen Hendriks: ‘Ik ben erg trots op de lijst. Het is een mooie mix van ervaring en nieuwe gezichten. Een team dat staat te popelen om te werken aan ons groene dorp in een sterke regio. Ik heb erg veel zin om met deze toppers de campagne in te gaan’.

Leden van D66 Leiderdorp zullen zich op 16 en 23 november presenteren aan de leden van D66Leiderdorp. In oktober voerde de lijstadviescommissie gesprekken met de kandidaten. Voorzitter van de lijstadviescommissie Lise-Lotte Kerkhof: ‘Onze opdracht was een zo divers mogelijke lijst samen te stellen. We hebben daarbij gekeken naar een mix van ervaring en nieuwe kandidaten om zo recht te doen aan de hoeveelheid talent die D66 Leiderdorp in huis heeft.’

Een deskundige en vernieuwende top 5

 1. Jeroen Hendriks is al eerder verkozen als lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Leiderdorp.
 2. Prachee Brandenburg-Kulkarni heeft door haar wortels in onze regio een duidelijk binding met Leiderdorp. Tegelijkertijd heeft zij ook de weidse blik van een echte wereldburger. De afgelopen raadsperiode heeft Prachee zich bewezen als bindende factor in fractie, coalitie en raad. Met haar achtergrond in onderwijsbestuur en internationale handel en de opgebouwde dossierkennis, o.a. in het Sociaal Domein en in Ruimtelijke Ordening is zij echt van alle markten thuis.
 3. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Mieke van Ulden. Mieke draait sinds een aantal maanden mee als burgerraadslid in de fractie. Ze heeft in die korte tijd laten zien een uitstekend politiek gevoel in haar vingers te hebben. Ze is geboren en getogen in Leiderdorp en heeft een uitgebreid netwerk in ons dorp en onze regio. Met haar grote (sport)hart wil Mieke zich sterk maken voor een groenere leefomgeving, vrijheid voor de inwoners en gelijke kansen voor iedereen om zich te kunnen ontplooien, niet alleen als het om sporten gaat.
 4. Met Joey van Boxsel heeft de fractie een brok ervaring en kennis in huis. Met zijn rust en no-nonsense aanpak biedt hij een mooi tegenwicht tegen de soms kortzichtige politieke praktijk. Hij zat in de periode 2014-2018 ook al namens D66 in de Leiderdorpse gemeenteraad. Ook Joey is door zijn brede kennis op vele dossiers inzetbaar. Een speciaal plekje in zijn hart heeft de samenwerking in de Leidse regio. Daar mag je hem ’s nachts voor wakker maken (bij wijze van spreken dan).
 5. Hester Barendse-Wijmenga draait al een aantal jaar mee als burgerraadslid en heeft zich in die tijd ontwikkeld tot onmisbare kracht in de fractie. Haar kennis van het Sociaal Domein is indrukwekkend en ook vele andere dossiers kent zij inmiddels op haar duimpje. Een echte allrounder dus die graag een bijdrage wil leveren aan een leefbaar, groen, gezond en sociaal Leiderdorp.

Een overzicht van alle kandidaten, inclusief hun motivatie of persoonlijke reactie op het lijstadvies, is te vinden in het kandidatenboek.

Het woord is nu aan de leden

Tussen 24 november 21:00 uur en 7 december 19:00 uur kunnen alle leden  stemmen over de definitieve kandidatenlijst. Op 10 december wordt de definitieve lijst gepresenteerd.

Volledige advieslijst

 1. Jeroen Hendriks (reeds verkozen als lijsttrekker)
 2. Prachee Brandenburg-Kulkarni
 3. Mieke van Ulden
 4. Joey van Boxsel
 5. Hester Barendse-Wijminga
 6. Rob Visser
 7. Jeroen van Houwelingen
 8. Nelly van de Zande
 9. Ed Grootaarts
 10. Willem Kikkert

Informatie over de stemming
De leden van D66 Leiderdorp ontvangen op 24 november een uitnodiging om hun stem uit te brengen. Op grond van artikel 6.17 lid 2 wordt er apart gestemd over de kandidaten die hebben aangegeven verkiesbaar en niet-verkiesbaar op de kandidatenlijst te willen staan. Leden die ten minste één maand stemrecht hebben, worden in de gelegenheid gebracht hun stem uit te brengen (art. 6.17 lid 2 sub B HR). Heb je vragen over de stemming of de interne procedures? Neem dan contact op met de Verkiezingscommissie via avc@d66leidseregio.nl. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met het bestuur via bestuur@d66leidseregio.nl.