Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 16 oktober 2018

Vanaf nu veilig oversteken bij de Santhorst

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is er nu een veilige oversteekplaats tussen de Laan van Berendracht en de Santhorst. Al in oktober 2017 heeft onze fractie, samen met het CDA, aan het college gevraagd om de aanleg van de oversteekplaats. Op 11 oktober 2018 is het zebrapad aangelegd.

De eerste reacties zijn positief. Automobilisten rijden op die plek nu veel rustiger dan voorheen en overstekende voetgangers krijgen nu écht voorrang. Dat is goed nieuws voor de vele kwetsbare verkeersdeelnemers die dagelijks gebruik maken van deze oversteek.

Over enkele weken zal een tweede zebrapad bij de Scheppingskerk vlak bij de Van Poelgeestlaan worden aangelegd, zodat ook daar veilig overgestoken kan worden.

D66 zet zich al jaren in voor veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers als voetgangers en fietsers. Ook de komende jaren is dit voor ons een prioriteit.

Op zaterdag 20 oktober staat onze fractie vanaf 11 uur op de Santhorst om in gesprek te gaan met inwoners van Leiderdorp. Over verkeer, maar ook over andere onderwerpen die leven in ons dorp.