Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 16 oktober 2018

Fietspaden Engelendaal worden snel beter

Al jaren vraagt D66 aandacht voor de slechte toestand van de fietspaden in Leiderdorp. Afgelopen zomer was het echt goed mis. Er vielen letterlijk gaten in de fietspaden langs het Engelendaal. Ongelukken en lichamelijk letsel waren het gevolg.

 

 

 

Reden voor onze fractie om samen met de PvdA vragen aan het college te stellen. Wat zijn nu de plannen? Hoe lang gaat het nog duren? Wanneer wordt de gevaarlijke situatie nu eindelijk verbeterd?

Uit de antwoorden van de wethouder blijkt dat de vervanging van het laatste stuk fietspad op de Persant Snoepweg, achter het tankstation, was blijven liggen. Dat wordt nu snel opgepakt. Voor de fietspaden langs het Engelendaal wordt gewacht op de aanleg van de Warmterotonde. Als alles meezit wordt die voor 2020 aangelegd. Dat gaat ons niet snel genoeg!

In de gemeenteraad van 15 oktober is het onderwerp besproken. Na aandringen van onze fractievoorzitter Jeroen Hendriks en zijn PvdA-collega Olaf McDaniel heeft wethouder Gardeniers toegezegd dat hij:
– zo snel mogelijk het fietspad op de Persant Snoepweg zal vervangen (de aanbesteding loopt al);
– in januari 2019 met een voorstel zal komen om het fietspad aan één kant van het Engelendaal te vervangen.
– Het fietspad aan de andere kant van het Engelendaal wordt vervangen als de pijpleiding voor de Warmterotonde wordt aangelegd later in 2019.

Hopelijk kunnen we in 2019 dus weer veilig fietsen door ons mooie dorp.

D66 is blij met dit resultaat. Onze fractie blijft zich altijd inzetten voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.