Steun ons en help Nederland vooruit

Jeroen Hendriks

Fractievoorzitter, Raadslid

Leiderdorp

Privé

Jeroen Hendriks is geboren in Vlaardingen, maar opgegroeid op Voorne-Putten. Sinds 1986 woont hij in de Leidse regio en vanaf 2000 in Leiderdorp. Hij heeft een relatie met Yvette en samen voeden ze in totaal vier jongens op.

Professie

Jeroen is in 1991 aan de Universiteit Leiden afgestudeerd als bioloog, maar werkt al ruim 20 jaar in de ICT. Als zelfstandig adviseur heeft hij zich gespecialiseerd in het vakgebied van Bedrijfsarchitectuur. Ook wordt hij regelmatig ingehuurd als CIO, informatiemanager of projectmanager.

Maatschappelijke belangstelling buiten de politiek

Als bestuurslid van Stichting Leiden Oogst zet Jeroen zich in voor natuurlijke lokale voedselproductie.

Hobby’s

Sport (actief: fast pitch softbal, sportklimmen) en passief (zeer breed), literatuur, tv-series, moestuinieren.

D66

Jeroen is sinds 2014 lid van D66 en is burgerraadslid sinds begin 2016. Al wat langer is hij lid van de landelijke thema-afdeling Duurzaamheid. Hij is lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Leiderdorp.

Motivatie voor D66

Sinds Jeroen mag stemmen, stemt hij D66. Het is vooral de liberale grondslag – geloof in de kracht en vrijheid van het individu – gekoppeld aan het sociale gezicht – zorgen voor hen die het lastig hebben – dat hem aanspreekt. En de drang binnen de partij om altijd moderne antwoorden te vinden op vragen, passend bij onze samenleving in onze tijd. Onrecht, onverdraagzaamheid en kortzichtigheid kan hij slecht verdragen. Respect, verdraagzaamheid en vrijheid doen zijn hart sneller kloppen. Jeroen is humanist in hart en nieren.

 

Portefeuilles: maatschappelijk vastgoed, verkeer en bereikbaarheid, duurzaamheid, integraal beheer openbare ruimte, milieu, financiën, bedrijfsvoering, regio, IVVP, Sterrentuin, polder, subsidiebeleid, aanbestedings- en inkoopbeleid, toekomstvisie Leiderdorp 2025

Meer van Jeroen Hendriks