Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 11 maart 2018

PvdA-lijsttrekker valt door de mand

PvdA-lijsttrekker en wethouder sport Olaf McDaniel heeft in het Leiderdorps Sportdebat ‘een iets te grote broek aangetrokken’. Dit blijkt uit antwoorden op raadsvragen van D66 en VVD. Deze vragen gingen over de precieze afspraken die de gemeente Leiderdorp met RCL heeft gemaakt over de financiering van het nieuwe clubgebouw. Al in 2016 had de voorganger van wethouder McDaniel, wethouder Van der Eng (D66), hierover samen met RCL een hoofdlijnenakkoord bereikt. In het debat beweerde McDaniel stellig dat er dankzij hem ”na zeer lang praten en onderhandelen met RCL een aanvaardbaar compromis is gekomen dat nogal ver af ligt van datgene wat de D66-wethouder [..] had bedacht.”

In het debat schoot Kees van de Burg, de voorzitter van RCL, de PvdA-lijsttrekker te hulp. Bovendien verweet Van de Burg de D66-lijsttrekker Jeroen Hendriks herhaaldelijk op luide toon dat deze het dossier niet kent.

De feiten blijken nu dus anders. De uiteindelijke afspraken die de gemeente met RCL heeft gemaakt bevatten niets nieuws ten opzichte van het hoofdlijnenakkoord van 2016. De claims van McDaniel en Van de Burg blijken dus onjuist.

“Het is erg jammer dat in politieke debatten dit soort ongefundeerde uitspraken worden gedaan. En dat men dan gelijk probeert te krijgen door steeds harder te gaan roepen. Daar is het aanzien van de lokale politiek niet mee gediend.”, zegt Hendriks. “D66 houdt het liever bij de feiten.”