Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 22 april 2020

Raad van Leiderdorp kiest voor het doorgaan van de Leidse Ring Noord (met 70 km/u, dat wel)

Tijdens de raadsvergadering van 20 april heeft de Leiderdorpse raad definitief de knoop doorgehakt: de Leidse Ring Noord gaat door. Daaraan ging nog al wat vooraf. een kleine meerderheid in de raad was van mening dat er langs de Leiderdorpse bebouwde kom 50 kilometer moest worden gereden. Dat was tegen het zere been van de Leidse gemeenteraad voor wie dat een breekpunt was.

Ook D66 Leiderdorp was en is voor die 50 km maar is gezwicht voor het feit dat daaraan grote financiële consequenties verbonden bleken en dat anders de aanleg van de weg niet zou doorgaan. Een moeilijke beslissing want nadelig voor omwonenden, de natuur en het klimaat.

D66 raadslid Prachee van Brandenburg diende in de raad een motie in om de schade zo veel mogelijk te beperken, oa. door verkeersremmende maatregelen, groenaanleg en gebruik van stil asfalt. de motie werd ondersteund door de hele raad met uitzondering van de lokale partij.

Voor de lokale zender UnityFM heeft fractievoorzitter Jeroen Hendriks het D66 standpunt nog eens toegelicht. Klik hier voor de tekst.

Ed Grootaarts

 

Klik hier voor de tekst van de motie