Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 10 maart 2018

Vragen stellen, moties indienen, doorvragen: het helpt!

Het is al weer een jaar geleden dat leden van D66 en het CDA, in het winkelcentrum de Santhorst, aan het folderen waren voor de Tweede Kamer verkiezingen.
We werden allebei aangesproken door, met name oudere, bewoners: “of we wel in de gaten hadden hoe gevaarlijk het hier was?”
Ja dat wisten we maar we werden weer op de feiten gewezen. Als je wat minder zeker en snel bent is het daar heel vervelend rondlopen.

Ed Grootaarts (D66) en Felix Stam (CDA) stelden de zaak opnieuw aan de orde. Eerst raadsvragen. Dat leidde tot de gebruikelijke ontwijkende antwoorden: “zebra’s horen niet in 30 km zones”. “Het is veilig daar want we hebben geen meldingen van ongelukken”.

Jammer want je hebt geen doden en gewonden nodig om te weten dat mensen zich daar onveilig en ongemakkelijk voelen.

Voor Felix en Ed reden om dan maar een motie in te dienen die door de raad werd aangenomen. Alleen VVD en GroenLinks stemden tegen.

7 maart is een heugelijke dag. Op dat moment kondigt het college aan dat er eindelijk aan gewerkt gaat worden. Er komt een zebra tussen de Laan van Berendrecht en de overkant van de van Diepeningenlaan/ Laan van ouderzorg.
Een goede stap vooruit. Of het de definitieve oplossing is weet nog niemand.

Het bewijst in ieder geval dat het aanspreken van raadsleden helpt, zeker als deze raadsleden er vervolgens werk van maken in de raad.

Voor meer informatie lees ook de blog van Ed Grootaarts.